A leading global supplier for textile machinery and components used in short-staple fiber spinning

05.04.2018 - Rieter, İstanbul ITM 2018’e Katılıyor

• Maksimum esneklik ve verimlilikle birlikte yüksek iplik kalitesi için geniş yelpaze
  • Geleneksel ring ve kompakt iplikler için eğirme sistemleri
  • Rejenere Elyaf iplikçiliği için özel tasarlanan Yarı otomatik rotorlu iplik makinası R 36
  • Dijital bakım çözümü UPtime
  • Optimize edilmiş teknoloji bileşenleri
  • SSM’den tekstüre ve hassas bobin sarım çözümleri

Rieter’in Türkiye’deki pazar liderliği, tüm alanlarda yüksek iplik kalitesini garanti eden geniş ürün yelpazesinden kaynaklanmaktadır. Maksimum esneklik ve verimlilikle birlikte minimum enerji tüketimi önemli unsurlardır. Rieter kompakt ve ring iplik sistemleri, Türkiye pazarında da standardı belirler. Open end iplik makinası R 36, rejenere elyaf iplikçiliği için özellikle elverişlidir. Rieter, bakım çözümü UPtime ile dijitalleşmede bir adım ileri giderek, verimliliğin artırılmasına ve bakım maliyetlerinin azaltılmasına önemli katkıda bulunmaktadır. Bräcker, Graf, Novibra ve Suessen’den yeni komponentler, iplik kalitesiyle makina performansını artırırken, enerji tüketimini azaltmaktadır. SSM’de, verimliliği artıran ve hassas ipliklerin üretimini kolaylaştıran tekstüre ve hassas sarım çözümleri sergileniyor.

14 Nisan - 17 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul’daki (Türkiye) Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ITM Fuarı’nda Rieter, ürünleriyle ilgilenen ziyaretçilerini ağırlamak için 301A/313A no.lu standda hazır olacak.

Geleneksel Ring ve Kompakt Eğirme Sistemleri

İplik kalitesinin, esnekliğin ve verimliliğin benzersiz birleşimi, Rieter sistemlerinde eğirmenin simgesi olmuştur. Benzersiz Kompakt sistemi, diğer sistemlere göre potansiyel önemli ölçüde daha yüksek hızlarda çok daha düşük enerji harcar. Buna karşılık, makinanın bakım maliyetleri de çok düşüktür.

Geleneksel ring iplik makinaları, yüksek kaliteli ring iplikleri ve özel amaçlı iplikler üretmek için kullanılır. VARIOspin sistemi, fitil iplikler için elverişlidir. İsteğe bağlı EliTe® sistemi kullanılarak kompakt iplikler de üretilebilir. İlave opsiyonel ekipmanlar, özel ipliklerin üretimini kolaylaştırır. Bireysel İğ İzleme (ISM) ile tüm iğler izlenebilir ve verimlilik artırılabilir.

Open End İplik Makinaları

Rejenere elyaf, iplikçilikte ham madde maliyetlerini düşürdüğü için Türkiye’de giderek daha önemli hale gelmektedir. Yarı otomatik open end iplik makinası R 36, bu elyaf türü için özellikle elverişlidir. AMIspin’deki optimize iplik takma, özellikle rejenere elyaf sözkonusu olduğunda eğrilmiş malzemenin kalitesini ve dolayısıyla da ipliğin kalitesini artırır. AMIspin ile hızlı ve kolay iplik takma, zamandan tasarruf etmenizi sağlar ve makina verimliliğini artırır. Yeni fonksiyon olan Otomatik Eğirmeye Başlatma (ASI), bir makina duruşundan sonra hızlı eğirmeye başlatma sayesinde daha yüksek makina verimliliğine imkan verir.

Tam otomatik open end iplik makinası R 66 kalite ve verimliliğin standartlarını belirler. Lider eğirme kutusu teknolojisi yüksek iplik mukavemeti sağlar. İplik bağlama prensibi ve güvenilir otomatik rotor temizleyicisi; örme ve dokuma işlemleri sırasında daha az zayıf nokta oluşmasını ve dolayısıyla daha iyi çalışma performansı sağlar.

İplik Fabrikasında Dijitalleşme

İplik fabrikasında dijitalleşme, Rieter’in önceliklerinden biridir. İplik fabrikalarının bakımını ve önleyici bakım için izlenmelerini optimize eden UPtime dijital bakım çözümü, Rieter’in benzersiz eğirme deneyimi ve modern teknolojinin kombinasyonundan ortaya çıkmıştır.

Piyasadaki tek iplik fabrikası izleme sistemi olan SPIDERweb; süreç, kalite ve üretim verimliliğiyle ilgili veriler toplar ve sapmaları erkenden tespit eder. SPIDERweb, 50 ülkedeki yaklaşık 270 müşteri için 13.000’den fazla makinada başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Sistem, mevcut makinalarda ve sistemlerde güçlendirme amaçlı olarak da kullanılabilir.

Ayrıca, Uyarı ve Kokpit Modülü müşterilerin makinalarını akıllı telefonlarıyla izlemesine olanak tanır.

Satış Sonrası Servis

2017’de açılan Kahramanmaraş Servis Merkezi, montaj ve mekanik onarım hizmetleri, teknoloji danışmanlığı ve eğitim gibi mevcut hizmetlerin yanı sıra elektronik onarım hizmetleri de sunmaktadır. Böylece Rieter, müşterilerinin rekabet gücünü artırma hedefine ulaşmak için sürekli olarak çalışmaya devam eder.

Satış sonrası alanında Rieter, harman hallaçtan, iplik eğirmeye kadar son teknoloji modernizasyonlar sunar. Rieter, hem müşterilerine verimlilik ve kalite iyileştirmeleri sunan, hem de daha uzun kullanım ömrü ve maliyet tasarrufu sağlayan modernizasyonlar geliştirir.

Komponentler
Bräcker, yenilikçi kopça kaplaması ve yeni bir ring/kopça kombinasyonu sunmaktadır. Avantajları: ONYX kopçalarının yüzey kaplaması daha fazla verimlilik sağlar. Gelişmiş kayma özelliği, iğ devrinin dakikada 1000 devire kadar artmasını sağlar ve kopçanın ömrünü %50’ye kadar uzatır. SFB kopçası ile ORBIT ring arasındaki büyük temas yüzeyi, polyester gibi ısıdan zarar görebilecek viskoz ve benzeri elyaflarla bile daha yüksek iğ devirleri sağlar.

Graf tarafından üretilen tarak telleri, her tarak tipi için geniş bir garnitür yelpazesi içerir. Bunlar, birinci sınıf ipliklerin üretimi için optimum taraklama kalitesi sağlar. Taraklar söz konusu olduğunda, Ri-Q-Comb flex ön plana çıkar. Bu yüksekliği ayarlanabilir yeni teknoloji sayesinde %20’ye kadar daha az hata görülür. Non-woven üretim sektöründeki tüm standart kimyasal elyaflar ve yün için elverişli olan yenilikçi Hipro garnitürleri, geleneksel garnitürlerle karşılaştırıldığında daha yüksek üretim hızı ve daha az elyaf uçuntusu sağlar.

Novibra, ring iplik makinasının enerji tüketimini önemli ölçüde azaltan LENA’yı (Düşük Enerji Gürültü Emilimi) sunar ve dip sarım yapmadan takım değiştirme sağlayan ve ipliklerin dip sarımını engelleyen CROCOdoff sıkıştırma mekanizması sayesinde, iplik kopuşu ve elyaf uçuntularında azalma görülür.

Suessen, Kompakt sistemi EliTe®CompactSet’i sunmaktadır. Bu set, kaplamaların kullanım ömrünü %100’e kadar artıran ve son işlem ve atölye için harcanan zamanı %50’ye kadar azaltan EliTop Advanced gibi yenilikçi bileşenler ve mekanizmalar içerir.

SSM, İstanbul’da sahte büküm tekstüre ve havalı tekstüreyi tek bir işlem adımında birleştiren TG30-ETC gibi birçok yeni uygulamayı gösteriyor. SSM, DP5-T ile şık kalın yer ve neps üretimi için çeşitli fancyflex™ seçeneklerini ve aynı sarım kapasitesiyle daha fazla boyanabilir bobin yoğunluğu sağlayan başarılı DIGICONE® 2 sistemini de sergiliyor.

Rieter’in ITM 2018’deki yenilikleriyle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve Rieter resimlerini indirmek için www.rieter.com adresini ziyaret edin.

R 66 rotor spinning machine (JPG/262 KB)
R 36 rotor spinning machine (JPG/222 KB)
SPIDERweb mill monitoring system (JPG/165 KB)
Kahramanmaras service branch (JPG/211 KB)
SLIVERguide (JPG/340 KB)
Q-Package (JPG/114 KB)
Rotor cleaning R 40 EVO (JPG/111 KB)
Bräcker ONYX travellers (JPG/76 KB)
Bräcker ORBIT rings (JPG/119 KB)
Graf Ri-Q-Comb (JPG/262 KB)
Novibra CROCOdoff (JPG/159 KB)
Suessen EliTe®CompactSet (JPG/262 KB)
Suessen Rotor (JPG/85 KB)
SSM GIUDICI TG30-ETC (PDF/EN/247 KB)
SSM PWX-MTC
(PDF/EN/147 KB)

Basın Açıklaması (PDF/TR/91 KB)
Media Release
(PDF/EN/33 KB)
Medienmitteilung (PDF/DE/38 KB)

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Rieter Management Ltd.
Medya İlişkileri
Grup İletişim Müdürü
Tel +41 52 208 70 45
Faks +41 52 208 70 60
 media@rieter.com
www.rieter.com

Rieter kısa elyaf iplik üretiminde kullanılan tekstil makinaları ve bileşenleri için dünya pazarında lider tedarikçi konumundadır. Winterthur’da (İsviçre) kurulu şirket, doğal ve sentetik elyaf ve bunların karışımlarını ipliğe dönüştürmek için kullanılan sistemleri, makinaları ve teknoloji bileşenlerini geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter, hem iplik eğirme hazırlığı işlemlerinin hem de şu anda piyasada mevcut dört nihai iplik eğirme işleminin dünyadaki tek tedarikçisi konumundadır. Rieter, hassas sarım makinaları alanında da liderdir. On ülkedeki 18 üretim tesisi ile %20’si İsviçre’de yerleşik olmak üzere, yaklaşık 5 250 kişilik küresel bir işgücünü istihdam etmektedir. Rieter, SIX İsviçre Borsası’nda RIEN kısaltma adı ile kayıtlıdır.  www.rieter.com

Sorumluluk Reddi

Bu raporda tarihi gerçeklerden bahsetmeyen tüm ifadeler, gelecekteki performansa ilişkin hiçbir garanti sunmayan tahminlerdir; bu tahminler gelecekteki küresel ekonomik koşullar, döviz kurları, yasal hükümler, piyasa koşulları, rakiplerin faaliyetleri ve şirketin kontrolü dışında olan diğer faktörler dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla riskler ve belirsizlikler içerir.