Rieter, ITM 2024’te: Otomasyon, Dijitalleşme ve Geri Dönüşüm ile Performans Çıtasını Yükseltiyoruz

• ROBOspin – kârlılığı artırır ve iş gücü yönetimini optimize eder
  • DP5-T – yüksek kaliteli hava tekstüre filament iplikler
  • C 81 – akıllı sensörler sayesinde olağanüstü taraklama sonuçları
  • En yeni nesil cer makinası – üstün tarak şeridi kalitesi ve verimliliği
  • G 38 – ring iplikçilikte piyasadaki en yüksek üretim
  • Autoconer X6 – rakipsiz ekleme kalitesi, otomasyon sayesinde esneklik
  • Geri dönüşüm araç kutusu – daha yüksek geri dönüştürülmüş ring ipliği kalitesi
  • Fark yaratan temel teknoloji komponentleri
  • Türkiye – lider bir pazar için büyümenin önünü açıyor

İplik endüstrisinin göz korkutucu iş gücü ve maliyet zorlukları karşısında otomasyon ve dijitalleşme, iplikhane performansında çıtayı yükseltmek için güçlü çözümler sunmaktadır. Rieter'in hedefi, müşterilerinin rekabet gücünü daha da artırmak ve akıllı teknoloji, geri dönüşüm yenilikleri ve alanında en önde gelen uzmanlığı yoluyla büyüme fırsatlarının ortaya çıkmasına yardımcı olmaktır. Bu amaçla Rieter, iplikhane sahiplerinin mevcut pazar durumunu başarılı bir şekilde ele alabilmesi ve rekabet avantajlarını artırabilmesi adına ITM 2024'te operasyonları otomatikleştirmek, dijitalleştirmek ve optimize etmek için tasarlanmış bir dizi cazip çözüm sunmaktadır. Rieter'in dijital iplik eğirme paketi ESSENTIAL, iplikhanelerin tam potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmada önemli bir rol oynamaktadır.

ROBOspin – kârlılığı artırır ve iş gücü yönetimini optimize eder

ROBOspin, dünya genelindeki iplikhanelerde her hafta 1.000.000'dan fazla iplik kopuşunu bağlayarak operatörlere yaklaşık 2.000 çalışma saati tasarrufu sağlamaktadır. Tam otomatik bağlama otomatı ROBOspin ile ring ve kompakt iplik makinaları için otomatik bağlama, kârlılığı artırmanın ve iş gücü yönetimini kolaylaştırmanın anahtarıdır.

SSM DP5-T – yüksek kaliteli hava tekstüre filament iplikler

Bölgenin güçlü hava tekstüre iplik pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için Rieter, yan kuruluşu SSM aracılığıyla kısmen yönlendirilmiş ipliklerin ve tamamen çekilmiş ipliklerin benzersiz hava tekstüre ipliklere dönüştürülmesi için DP5-T'yi sunuyor. Çeşitli özel fantezi seçenekleri ile DP5-T, son uygulamada müşteriler için sınırsız yaratıcılık sunan olanakların önünü açmaktadır.

C 81 – akıllı sensörler sayesinde olağanüstü taraklama sonuçları

Yüksek üretim hızları ve mükemmel tarak şeridi kalitesi ile tarak makinası C 81, iplikhanelere pazarda güçlü bir konum kazandırmaktadır. Akıllı sensörler, taraklama aralığını sürekli olarak ideal boyuta ayarlayarak ve tarak beslemesindeki çepel seviyesini ve üretilen şeridi gerçek zamanlı olarak izleyerek bunu mümkün kılar.

En yeni nesil cer makinası – üstün tarak şeridi kalitesi ve verimliliği

Tek ve çift kafalı cer makinalarının en yeni nesli RSB-D 55, SB-D 55 ve RSB-D 27, SB-D 27, üstün tarak şeridi kalitesi ve verimlilik geleneğini sürdürmektedir. Daha düşük işletme ve bakım maliyetlerine sahiptir. Yenilikçi teknik çözümler sayesinde geri dönüştürülmüş elyaf optimum etkiyle işlenebilmektedir.

G 38 – ring iplikçilikte piyasadaki en yüksek üretim

En yeni nesil ring iplik makinası G 38, 28.000 dev/dak’ya kadar en yüksek iğ hızlarını önemli ölçüde azaltılmış makina duruş süresiyle birlikte sunmaktadır. Bu çığır açan gelişme, 90 saniyenin altındaki takım çıkarma döngüsü süresi, yeniden şekillendirilmiş SERVOdisc nakil sistemi ile %12 daha hızlı kops nakli ve dengeli iplik gerginliği tepe noktalarına dayanan azaltılmış iplik kopuşu oranı sayesindedir.

Autoconer X6 – rakipsiz ekleme kalitesi, otomasyon sayesinde esneklik

Otomatik bobin makinası Autoconer X6, verimlilik, kalite ve esneklik anlamına gelir. Son teknoloji açık prizma teknolojisine sahip OZ1 ve OZ2 ekleyiciler, en yüksek ekleme kalitesini sağlar. Multilink ve Multilot materyal akışı konfigürasyonu ile otomasyon çok daha esnek ve uygun maliyetli olur.

Geri dönüşüm araç kutusu – geri dönüştürülmüş ring ipliği kalitesinin arttırılması

Rieter, müşterilerin mekanik olarak geri dönüştürülmüş pamuk elyafından, %100 işlenmemiş pamuktan üretilen ortalama bir karde ring ipliği standardına uygun yüksek iplik kalitesi elde etmelerini sağlayan üç araç sunuyor: tam temizlik için ön taraklama, iplik kalitesini artırmak için tarama, son dokunuş için kompaktlama.

Fark yaratan temel teknoloji komponentleri

Accotex, Bräcker, Graf, Novibra, Suessen ve Temco'nun temel teknoloji bileşenleri, iplikhanelerin ekonomik verimliliğinde fark yaratan unsurlardır. Doğru komponentler maksimum makina performansını, üretkenliği ve minimum bakımı garanti eder ve böylece mükemmel bir yatırım getirisi sağlar.

Türkiye – lider bir pazar için büyümenin önünü açıyor

1974 yılından bu yana satış temsilcisi olan Erbel A.Ş. ile Rieter servis mühendisleri ve teknisyenleri, Türk müşterilerinin rekabet gücünü artırmak için ortak bir misyonla birlikte çalışmaktadır. Bu yıl Haluk Erbel ve Rieter, Türkiye'deki kalıcı başarının temelini oluşturan bu eşsiz iş birliğinin 50. yılını kutluyor.

Rieter Satış Sonrası, müşteri desteğini daha da geliştirmek amacıyla Nisan 2024'te İstanbul'da ilk yedek parça deposunu açtı. Bu yeni bina, yerel olarak stoklanan yedek parçaların yalnızca 48 saat içinde kapıdan kapıya teslim edilmesini sağlıyor.

Rieter, en son yeniliklerini İstanbul'daki ITM 2024 fuarında salon 7, 702 numaralı stantta sunmaktan memnuniyet duyuyor. Bölgenin canlı tekstil pazarında önemli bir oyuncu olan Rieter, bölgenin dinamik manzarasını en yeni çözümlerle şekillendirmeye kararlıdır.

ITM Medya Etkinliği

Gazeteciler ve medya temsilcileri, Rieter'in 4 Haziran 2024 tarihinde yerel saatle 10:00'da şirketin öne çıkan en son teknolojilerinin sunulacağı ITM medya etkinliğine katılmaya davet etmektedir. Lütfen buradan kaydolun.

Rieter, ziyaretçileri ITM 2024'teki faaliyetleri hakkında bu sayfa aracılığıyla güncel bilgiler sunacaktır.

İndirmeler

Klosterstrasse 32
8406 Winterthur
Switzerland

Rieter, iplikhanelerde kısa elyaftan iplik üretimine yönelik sistemler için dünyanın önde gelen tedarikçisidir. Merkezi Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket; doğal, suni ve sentetik elyaf ve bunların karışımlarını en uygun maliyetle ipliğe dönüştürmek için kullanılan makinaları, sistemleri ve komponentleri geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter'in ileri eğirme teknolojisi, kaynakların kullanımını en aza indirerek tekstil değer zincirinde sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktadır. Rieter, 225 yıldan uzun süredir faaliyet göstermektedir. On lokasyonda 18 üretim tesisi bulunmaktadır ve yaklaşık %16'sı İsviçre'de bulunan 5.100 civarında küresel bir iş gücünü istihdam etmektedir. Rieter, İsviçre SIX Borsasında RIEN koduyla işlem görmektedir. www.rieter.com.

XS
SM